Viete aký je rozdiel medzi doboškou a napolitánkou?! Alebo žijete v tom, že je to vlastne jedno a to isté, pretože Vaši starí rodičia jedným z týchto pojmov označovali akúkoľvek sladkosť, ktorú pre Vás z kredenca vytiahli?!
V tom prípade žijete už od detstva v omyle. Pretože doboška je jemný zákusok, v ktorom sa striedajú tenké vrstvy upečeného cesta s vrstvami čokoládovej plnky. Cesto je pružné, ohybné a trvácne. Napolitánka je krehká oplátka s náplňou, ktorá sa pri neopatrnom zaobchádzaní môže veľmi ľahko zlomiť na polovice. Náplň už nie je taká podstatná.
Podstatné nie je ani to, ktorú z týchto sladkostí máte radšej, pretože v oboch je cukor a cukor je smrť, jesť by ste ich nemali. Ale rozhodnúť sa, ktorá z nich je lepšia sa viete aj bez toho aby ste ich ochutnali. Piatkové deadlifty Vám k tomu pomôžu.
Že ako?! Je ich 45 a budú ťažké, takže si asi veľmi rýchlo rozmyslíte či bude Váš chrbát pripomínať pružnú trvácnu dobošku, alebo krehkú ľahko zlomiteľnú napolitánku. Stále som Vás nepresvedčil?! Ok, videli ste už napolitánku skákať na box?! Ja nie, tak ako som nevidel ani dobošku, ale keď napíšem bez diakritiky „doboSKA“ má k skákaniu podstatne bližšie ako druhá zmieňovaná. DOčítania zajtra moje milé DObošky…
[wod]For Time:
21-15-9
Deadlifts (140/92,5)
High Box Jumps[/wod]
Na smutné psie oči nebude v piatok dôvod, veď BJ budete striedať s Vami milovanými mŕtvymi ťahmi…